Saturday, 9 July 2011

SEKARANG..

mengapa begitu ramai peljar sekarang terlalu mengejar cinta di peringkat sekolah.ada antara mereka sehingga terleka daripada terus belajar.pada zaman kini aspek percintaan terlalu meluas sehingga pelajar sekolah rendah pun bleh berbicara tentang cinta.mengpa perkara sebegini boleh berlaku.

kini terpapang di muka-muka akhbar tentang anak2 remaja yang sanggup berkorban apa2 sahaj demi cinta.ada yang lebih teruk sehinnga menggadai maruah itu sendiri.persolannya dimana cinta mereka kepada ALLAH yang satu?
http://dsc.discovery.com/tv-schedules/daily.html

MANUSIA....

Setiap dari kita mesti tertanya-tanya dari mana kita berasal..Ada yang berpendapat bahawa manusia ini berasal dari seekor monyet yang mengalami suatu proses hingga menjadi manusia.NAMUN BEGITU,bagi UMAT ISLAM kita harus percaya bahawa kita ini berasal dari ayah yang satu,emak yang satu iaitu ADAM dan HAWA.Tetapi masih ramai lagi yang meragui dengan takdir ini.Ada dalam kalangan mereka terpengaruh dengan agenda barat.Mereka yang membuktikan bahawa manusia berasal dari monyet.

Sesungguhnya manusia ini merupakan hamba ALLAh yang mana tidak mempunyai apa-apa pun....

panduan blogger

http://books.google.com.my/books?id=Qoywk2RO0EAC&pg=PA59&dq=google+malaysia&hl=en&ei=FQIYTom6F4f5rQemyNzPAQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CCwQ6AEwAA#v=onepage&q=google%20malaysia&f=false